Na 6 maand was dit het resultaat !
Door de vochtige en constante atmosfeer (+7°C) van de kelder groeien er (onschadelijke) blauwschimmels op de natuurlijke kaaskorst.
De fermentatiebacterien in de kaas zorgen ervoor dat deze wilde schimmels slechts oppervlakkig blijven.
Door regelmatig afschrobben van de korst wordt de groei ervan onder controle gehouden.
De kaas krijgt ongetwijfeld een typische eigen smaak.
De "Tomme van Weisten" is geboren !
Wauw, knap!
BeantwoordenVerwijderenziet er super uit, wil ik wel eens proeven. :-)
BeantwoordenVerwijderenen hoe smaakt tomme van weisten?
BeantwoordenVerwijderenHet is een iets pittigere jonge, zachte kaas licht gearomatiseerd door de keldergeuren (geen muffe smaak het is een frisgeurende kelder ...).
BeantwoordenVerwijderen@Katrientje, hij is al bijna op... Maar niet getreurd er liggen er nog te rijpen!
Jee, wat een idee, je eigen kaas in je kelder! Zeg, ook nog een eens warm welkom op mijn blog, jij hebt ook een leuke, ik ga je volgen! Ik hou van die retro jurkjes die je maakt!
BeantwoordenVerwijderenDat ziet er heerlijk uit voor in blokjes met een lekker wijntje! Wat ontzettend leuk ook zelf kaas maken, geweldig.
BeantwoordenVerwijderenmmm mmm mmm
BeantwoordenVerwijderenDat ziet er smakelijk uit! Heb jaren geleden ook kaas gemaakt van de melk van mijn geit, maar om haar te kunnen blijven melken moest ze natuurlijk steeds lammetjes krijgen en wat te doen met alle bokjes? Dus ze heeft een keer lammetjes gehad, die ik gehouden heb en toen was het gedaan met de kaas. Maar hij was heerlijk!
BeantwoordenVerwijderen